Published In: Retete cu legume Created Date: 2015-06-15 Write By: valle Hits: 1514

Castravetii murati de vara sunt  preferatii nostri. Sunt gata in 3-4 zile de stat in tihna la soare. Mancam castravetii, dar consumam cu mare placere si saramura rezultata.  Reteta este simpla. Luam un borcan de 3 litri si 2 kg de castraveti.. Crestam castravetii in fiecare parte si ii asezam in borcan.

 

 Printre castraveti adaugam usturoi, marar si alte condimente dupa gust. Pe aragaz punem la fiert 2 litri de apa cu 2 linguri de sare. Cand apa da in clocot o turnam peste castravetii asezat in borcan. A Acoperiti gura borcanului cu o farfurioara sau cu tifon si lasati borcanul in loc insorit. 

Dar catravetii pentru iarna ii pregatim putin altfel. Iata cum: Ii oparim 2 zile la rand, ii asezam apoi in borcane, ii condimentam cu marar si boabe de mustar. Saramura este una clasica: 1 lingura de sare grunjoasa la 1 litru de apa. Inchidem borcanul si apoi il sterilizam la bain marie. In scoatem din apa clocotita, ii asezam in paturi cu capcul in jos si ii lasam sa se raceasca domol. Se pot pastra apoi chiar si 2 ani.... daca mai raman in camara pana atunci emoticon smile