Despre noi

Afacere de familie

LegumeDeTara este o mică afacere de familie înființată acum 10 ani în localitatea Albota, judetul Argeș la doar cațiva kilometri de Pitești. Cultivăm legume așa cum ne-au învățat părinții și bunicii noștri, fără îngrășăminte chimice sau pesticide. Le oferim dragoste, apă și... grijă zilnică. Ele ne oferă în schimb hrană sănătoasă pentru noi și pentru clienții noștri. Pentru dezvoltarea lor armonioasă folosim doar îngrasamant natural de la animale (mranita) sau macerate din plante (urzică, usturoi, ardei iute). 

Tipuri de legume si produse

Legumele noastre variază în funcție de sezon, de la ceapă și salată verde, la roșii, castraveți și gogoșari. Încercăm cu fiecare sezon să ne diversificăm gama de legume și mai ales să redescoperim soiurile românești. Din surplusul de legume de peste vară în toamna pregătim conserve delicioase. Celebră este deja zacusca mamei Geta.

Certificare ecologica

In 2023 am obtinut certificarea ECOLOGICA pentru legumele si verdeturile cultivate de noi. Detalii gasiti aici!

Diversitate: de la legume la bacanie cu produse romanesti

Alături de proiectul nostru am atras și alte familii și împreună cu acestea vă putem oferi un sortiment mai mare de produse tradiționale pregătite ca acasă: brânză și cașcaval, unt sau smântână,  tăieței de casă, mezeluri fără E-uri, uleiuri presate la rece, fructe românești de sezon. Am decis să facem acest lucru, la cererea clienților nostri, clienți ce își doreau să pună pe masă produse din surse verificate și cunoscute. Și vă asigurăm că verificăm fiecare produs în parte, le testăm, le consumăm în familie și recomandăm doar produsele ce au trecut testul mesei noastre. De ce? Pentru că noi suntem primii clienți și abia apoi dumneavostră. 

In viitor vom adauga și alți producători în băcănia noastră online, pe măsura ce îi descoperim și ne câstigă încrederea. Nu vom alege nicioadată să aducem un produs nou, doar de dragul de a ne lărgi gama de produse.

Magazin fizic in Voluntari, Ilfov

De 4 ani avem si magazin de desfacere, momentan sub forma de programare cu un telefon in prealabil. Il gasiti pe googlemaps Bacania cu povesti sau la adresa Anton Pann 64 B, Voluntari, Ilfov

Bucatarie cu mancare sanatoasa

In perioada pandemiei am demarat un alt proiect mai amplu: bucatarie autorizata cu mancare ca acasa. Pentru ca ne-am dorit sa eliminam risipa alimentara ( legume din gradina necomercializate, produse de la parteneri nevandute), dar si pentru ca stim ce inseamna pentru familiile cu copii mici o sursa de incredere pentru mancare gatita, gatim proaspat pe baza de comanda.

Mancarea o gatim proaspat, o racim rapid in abatitor*, o inchidem ermetic in caserole si o livram cu masina cu frig alaturi de celelalte produse ale noastre. In acest fel mancarea este sigura pentru consum si rezista mai mult in frigider.  Detalii suplimentare gasiti aici!

Cum si unde livram

Livram cu masina dotata cu sistem de racire in Bucuresti si imprejurimi, iar in ziua de joi si in Pitesti. 

Vizite scolare in gradina

Din 2023 la gradina noastra din Albota si-a deschis portilor vizitelor scolare, unde copiii invata ce inseamna o gradina adevarata, cum cresc legumele si cum ajung ele pe masa. In 2024 ne propunem sa sistematizam gradina astfel incat sa facem vizitele cat mai placute si mai utile pentru elevi. 

Vă așteptăm cu drag să ne cunoaștem!


*Abatitorul, cunoscut si sub denumirea de blast chiller, reprezinta cel mai sigur sistem de racire accelerata a preparatelor, aducandu-le la o temperatura scazuta, intr-un timp relativ scurt. Cu alte cuvinte, acest echipament aduce in timp util temperatura preparatelor gatite (de peste 70°C) la o temperatura sigura (de aproximativ 3°C), producatorii acestor tipuri de echipamente prezinta cu dovezi stiintifice rata de inactivare a microorganismelor, in vederea obtinerii unor alimente sigure pentru consum.


 

Despre noi puteți afla și citind  articole de pe blog cu apariții în presă.