Published In: Retete cu legume Created Date: 2020-07-11 Write By: bacanie Hits: 26921

Recunosc ca eu am mancat aceasta mancare abia cand l-am cunoscut pe sotul meu. Dar pentru el este mancarea bunicii si povestind cu mai multe persoane am descoperit ca este o mancare celebra in bucataria romaneasca, mai ales in cea olteneasca.  Se poate pregati iarna din castravetii din pivnita sau vara din castraveti covasiti. Musai sa fie murati in saramura, nu in otet.

Ingrediente simple, curate. Se poate pregati si de post, dar eu am ales varianta cu carne.

Desi are multa carne, este racoroasa!

Ingrediente:

-        2 cepe mari

-        1 ardei gras

-        3 linguri ulei

-        ½  kg carne de porc ( pulpa sau spata)

-        ½ kg castraveti murati

-        2 linguri bulion sau 1 rosie mare decojita si data pe razatoare ori tocata in robot

-        sare, piper, verdeata

 

Mod de preparare

Se calesc putin ceapa si ardeiul in cateva linguri de ulei. Apoi se adauga carnea taiata cubulete. Carnea se caleste si ea pana capata o culoare albicioasa. Se adauga apa pana se acopera carnea si apoi se pun bulionul, sarea si  piperul dupa gust. Se da pe foc pana cand carnea este suficient de fiarta.

Intre timp castravetii se taia feliute si se pun la fiert in apa 5-10 min pentru a scoate acreala din ei. Apoi se adauga si ei in mancare si se fierb impreuna cu restul ingredientelor inca 10 min.

La final se adauga verdeata dupa gust.

daca nu aveti timp sa o pregatiti o puteti comanda de la noi de aici!