Published In: Partenerii nostri Created Date: 2018-02-04 Write By: valle Hits: 1423

Abia sosiți de pe meleaguri hunedorene: Lașcă (Tăieței de casă) de la Buna Romanița pregătiți doar cu faină și ouă din gospodaria proprie. Tăiețeii sunt atestați ca "produs tradițional".
De astăzi îi puteți comanda de aici: http://legumedetara.ro/de-la-buna-romanita

Tăieţeii "Lască de la buna Romaniţa" sunt singurul produs tradițional atestat de pe Valea Mureșului din județul Hunedoara. Produsele tradiționale atestate sunt singurele produse cărora legislația le interzice utilizarea conservanților, coloranților sau a altor aditivi alimentari.

„Lașcă” de pe Valea Mureșului, „locșe” din zona Pădurenilor, „lășcuțe” din Țara Moțitor, sunt nume date tăiețeilor de casa în funcție de zona de unde provin.

În județul Hunedoara, lașca face parte din meniul tradițional al evenimentelor de familie: nunți, botezuri, etc. sub forma de „supă de lașcă”, deasemenea fiind nelipsită de la masă în zilele de sărbătoare și duminica.

Pregătită în casele hunedorene de către gospodine, în special la sate, din făină și ouă provenite din gospodăria proprie, după o rețetă transmisă din generație în generație, în anul 1899 lașca și-a găsit locul în cartea de bucate intitulată „Poftă Bună! Carte de bucate”, autor Zotti Hodos, rămasă în familia noastră de la „buna Romana”.

De astăzi îi puteți comanda de aici: http://legumedetara.ro/de-la-buna-romanita

Tăieței lați

Tăieței subțiri