Asa ca m-am hotarat sa profit cat mai pot de verdeturile din gradina, deoarece le voi duce dorul pana la primavara. In plus, este un moment numai bun de curatat corpul de toxine si de pregatit pentru a face fata schimbarilor de temperatura.
Astazi am cules un cos cu rucola, frunze de mangold, sfecla cu tot cu frunze, ardei, gogosari, rosii, ridichie neagra si leustean. Am deja cateva idei pentru salate delicioase, dar am inceput cu o ciorbita acra din verdeturi.
Pentru o oala de 5l am pregatit urmatoarele:
5-6 frunze de sfecla rosie
2 cepe mici
1 ardei
1 gogosar
1 morcov
1 canuta cu orez
3-4 linguri de ulei
1 lamaie
3-4 rosii medii
sare
leustean
Ciorbita am pregatit-o super rapid astfel: am tocat legumele inclusiv fruzele de mangold si de sfecla si le-am pus la fiert. Am adaugat o lingurita de sare si 3-4 linguri de ulei. Intre timp am curatat rosiile si le-am dat pe razatoare. Dupa aproximativ 30 de minute am verificat daca legumele s-au inmuiat si am adaugat rosiile si canuta de orez . Le-am mai lasat pe toate sa fiarba pentru inca aproximativ 10-15 minute. La final am adaugat zeama de la o lamaie (se potriveste dupa giust, se poate inlocui cu bors). Am lasat ciorbita sa mai dea in 2-3 clocote si gata. Mie imi place sa adaug in farfurie leustean proaspat, tocat marunt, dar il puteti pune si in ciorba dupa ce ati dat oala de pe foc.
Gustul ciorbitei este atat de proaspat, iar despre culoare nici nu mai vorbesc. Frunzele de sfecla si sfecla taiata cubulete si-au facut datoria si au imprumutat ciorbei din culoarea lor frumoasa.
Pofta buna!