Published In: Partenerii nostri Created Date: 2016-05-14 Write By: Ovidiu Hits: 5439

Am inceput o colaborare frumoase. Vom aduce uleiuri presate la rece tocmai din Maramures, de la o familie ce isi face treaba cu pasiune si cu mandria lucrului bine facut.  Va propunem sa cititi mai departe povestea lor si a uleiurilor produse in Somcuta.

Suntem din Maramureș, Șomcuta Mare se numește orășelul aproape de Baia Mare (25km) și avem o mică afacere de familie (tata, fiica și soțul) cu uleiuri presate la rece.

Uleiurile sunt 100% naturale, netratate chimic sau termic în timpul procesării și DECANTATE NATURAL. Prin asta ne deosebim față de ceilalți producători de uleiuri presate la rece. Noi procesăm uleiul la max 50de grade, iar uleiul brut obținut se lasă să se limpezească singur (decantare), proces ce durează între 7-14 zile, depinde de semințe, temperatură, anotimp. Datorită faptului că uleiul este decantat natural, gustul, beneficiile, savoarea sunt mult mai puternice. Aproape toți nutrienții sunt păstrați în uleiuri.

 

Presarea la rece sau metoda de extragere mecanică la o temperatură mică, este cea mai sănătoasă modalitate de a păstra toți nutrienții rezultați în urma procesării semințelor. Semințele sunt strivite până când tot uleiul este stors din ele. Este cea mai bună metoda de a păstra beneficiile semințelor de floarea-soarelui, nucă și dovleac, în cazul nostru. Aceste uleiuri naturale au un rol important în alimentație, mai ales într-o dietă echilibrată și sănătoasă. Se știe că ele conțin acizi grași polinesaturați, antioxidanți, vitamine, minerale, iar cel mai mare avantaj e că se pot folosi in atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetică. Uleiurile presate la rece conțin aproximativ 5-8% apă, față de uleiurile rafinate care conțin între 40-80% apă.

 

Ce fel de uleiuri producem? Floarea-soarelui, nucă și dovleac – toate din semințe românești, achiziționate de prin jurul județului nostru sau chiar din județ. Semințele sunt atent alese, selectate și păstrate în condiții optime până la procesare.

http://legumedetara.ro/index.php?route=product/search&filter_name=ulei

 

Uleiul de floarea-soarelui presat la rece conține vitaminele A, E, F și este un element deosebit de important pentru păstrarea sănătoasă a arterelor și a inimii. Mai mult acest complex de vitamine, ajută la protejarea oaselor și a dinților (previne gingivita și paradontoza, menține cavitatea bucală curată doar printr-o simplă gargară timp de 5 minute, zilnic) , previne infecțiile. Fiind un puternic antioxidant – previne îmbătranirea celulară, stimulează sistemul imunitar și asigură dezvoltarea normală a nervilor, prin conținutul mare de lecitină.

Este singurul ulei care se poate folosi la prăjit și se recomandă înlocuirea totală a uleiului rafinat, cu un ulei natural, vegetal. Fiind spornic și având vâscozitate mare, 1 litru de ulei de floarea-soarelui presat la rece, face cât 2l de ulei rafinat.

            Uleiul de nucă conține vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten, Omega 3 și Omega 6, dar și proteine, lipide, glucide si celuloza si sunt bogate in minerale precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod. Datorită acestor elemente se pare că uleiul de nucă previne apariția și multiplicarea celulelor canceroase, reglează sistemul hormonal, echilibrându-l, ajută la o elasticitate cât mai bună a arterelor și un creează un flux bun al sângelui, previne inflamația în afecțiuni ca artrita. Se folosește de asemenea în cosmetică, prevenind îmbătrânirea celulară, pielea menținându-se catifelată și hidratată. Iar pentru căderea podoabei capilare este un adevărat salvator, o mască simplă aplicată cel putin jumătate de oră, vă poate scăpa de această problemă neplăcută.

            Uleiul de dovleac conține vitamine precum A, D, E, F, K, complex de B-uri, zinc, calciu, proteine, acizi grași mono-nesaturați , acizi grași polinesaturați: Omega 9, Omega 3 si Omega 6, bogat in caroten (cea care ii dă o culoare roșu rubin). Uleiul de dovleac are rolul de a acționa asupra terminațiilor nervoase, de a menține un tonus muscular bun, ajută în tratarea prostatei, a diferitelor afecțiuni gastrice și hepatice. Are proprietăți antiinflamatoare, reduce umflăturile articulațiilor și atenuază durerile. Cel mai cunoscut este pentru efectul său antihelmintic – adică este remediul natural cel mai bun pentru a scăpa de paraziții intestinali.

 

Toate cele 3 tipuri de uleiuri, pe lângă proprietățile menționate mai sus, au de asemenea rolul de a preveni îmbătrânirea precoce, scad colesterolul, previn hipertensiunea arterială și riscul de accident cardiovascular. Astfel că un consum constant, un stil de viață sănătos, vă va menține corpul și mintea sănătoase.

 

Puteti comanda uleiurile de aici