Published In: Povesti despre noi si legumele noastre Created Date: 2016-10-02 Write By: valle Hits: 2994

Azi am avut inspector sef in gradina. A venit sa vada cum merg lucrarile de reparatie la solar si care este stadiul de crestere al plantelor. Cand am intrebat daca totul este in regula ni s-a raspuns: MIAUUU. Oare ce sa insemne?
 

Noi inca reparam de zor solariile. Am impartit solarul mare in 2 solarii mai mici. Cu unul suntem aproape gata. Sambata am lacuit cu ulei special de protectie si cat de curand trebuie sa punem folia. Gata vin ploile.
 
 
 
Toamna, draga de ea este asa cum o stim: cu vreme buna, cu soare bland sau cu ploi marunte si reci. Majoritatea verdeturilor si legumelor sunt acum in solar. Verdeturile se simt in largul lor, se adapteaza mai usor la schimbarile de temperatura, insa legumele (ardeii, gogosarii, castravetii, fasolea si mazarea) sunt mai pretentioase si si-ar dori mai mult soare. De aceea nu mai putem estima cu precizie productia de legume de la o saptamana la alta. 
 
Marti vom culege primele teci de fasole verde. Pentru ca vor fi in stoc limitat le-am adaugat intr-un cos generos cu legume si verdeturi. Cosul contine: 2 salate verzi, 500 grame ardei, 500 grame teci de fasole, 1 pachet de radacinoase ( morcovi, pastarnac, telina), 3 sfecle mici, 1 legatura mare de kale, 1 legatura mare de mangold, 1 cutie spanac baby, 1 legatura busuioc, 1 cutie mica rucola. Pret redus: 50 lei.
Morcovii, pastarnacul, telina si sfecla rosie sunt in gradina afara. Si-ar dori si ele sa mai aiba timp sa creasca. Dar pentru ca ne este teama ca va veni bruma vom incepe sa le scoatem din pamant. Pe cele mai frumoase radacinoase le vom face legaturi, pe cele mai mici le vom curata de pamant si le vom ambala in pachete de 300 grame. 
detalii aici!
 
In camara pisicile nu au ce cauta, dar pe voi va asteptam cu drag.
 
Avem noutati in camara, pe rafturile cu uleiuri presate la rece!
Ulei din seminte de catina - un excelent imunostimulator si un energizant natural, dar si ulei de floarea soarelui cu hribi. Nu lipsesc nici uleiurile aromate cu rozmarin, busuioc sau cimbru, ori cele din nuca sau seminte de dovleac. Vedeta incontestabila este uleiul din seminte de floarea soarelui.
Uleiurile sunt 100% naturale, netratate chimic sau termic în timpul procesării și DECANTATE NATURAL.
Lista completa de uleiuri o gasiti aici:
Despre familia care le produce tocmai in Maramures si despre uleiurile lor puteti citi aici:
 
Sarbatorim prima zi de octombrie cu dulceata de ardei iute si feliute de castraveti murati. Intre timp pregatim primele borcane de gogosari in otet sau gogosari umpluti cu varza si conopida. Dar despre gogosari va povestim in saptamanile urmatoare cand vor fi gata de consum.
Ce mai gasiti in camara? Bulion, zacusca, dulceturi, siropuri si cate si mai cate.
Detalii aici!
O toamna roditoare va dorim sa aveti!