Published In: Aparitii in presa Created Date: 2013-12-12 Write By: valle Hits: 2908

Sezonul de toamna al legumelor de tara s-a incheiat. Este timpul sa lasam pentru o vreme vizitele saptamanale in marele oras si sa ne tragem sufletul. Nu pentru multa vreme insa pentru ca noua ne place proverbul romanesc "iarna iti faci car si vara sanie".  

 

Dar sa incepem cu trasul sufletului. Ne asezam la masa si punem pe hartie ce a fost bun anul asta si ce a fost rau, ce planuri avem pentru anul viitor si ce greseli nu mai vrem sa repetam.  E placut sa stai in casa la caldura, cu o ceasca de vin fiert in mana si sa spui: "anul asta am realizat ceva".  

Am livrat 18 saptamani, prima livrare de test doar cu castraveti la inceputul lui iulie. Gustosi si frumosi, asa ca ne-au facut intrarea si pentru celelalte legume: rosii, vinete, ceapa, usturoi, fasole verde, ardei, marar si patrunjel. Daunatorii din luna august ne-au facut sa luam o pauza de 4 saptamani, dar am revenit la sfarsitul lui septembrie mai increzatori si mai bine pregatiti. Dovleceii intarziati, sfecla rosie, guliile mov, ridichiile negre, gogosarii rosii si-au gasit locul in cosul de legume de toamna. In octombrie ne-am lansat aprozarul online si clientii nostri mai vechi si mai noi au putut fi la curent cu stocurile de legume proaspete romanesti si cu cele de conserve (bulion, compot, muraturi). In noiembrie vedetele au fost rosiile, nu mai trageam nadejde ca se vor coace. Deja erau scoase la vanzare verzi, gogonele pentru murat. Ridichiile de luna si salata verde s-au luptat cu viermii sarma, dar pana la urma au reusit sa castige. Salatele ne-au placut mult; si numele lor si gustul. Am avut Tom Degetel, Insula Pariziana si Roscata Lolla. Ceapa verde a fost si ea apreciata. Firele subtiri si crude au impresionat. Nu ma intrebati ce soi a fost arpagicul. Mama ii spune acestei cepe "nemtoaica" si este la noi in ograda de foarte multa vreme.  Ultima livrare, din data de 25 noiembrie, a fost peste asteptari. Mesajele ce au insotiti comenzile sau urarile transmise in momentul livrarii ne-au facut sa ne dorim ca iarna sa fie scurta si sa ne intoarcem cat mai repede. Va multumim dragilor si speram sa ne auzim si sa ne vedem cat mai curand.

Acum sa va povestesc despre 2 momente importante pentru noi. Unul la inceput de sezon si unul la sfarsit. 

Dupa prima vanzare de castraveti am primit o invitatie neasteptata de la Televiziunea Romana de a a aparea intr-un reportaj din seria "Romania Optimista". Ne-au vizitat si le-a placut mica noastra afacere. Le multumim ca au avut incredere in noi. Acum, la sfarsit de sezon, am primit un email la fel de surprinzator din partea Ziarului Financiar. Au citit despre noi pe internet si au considerat ca meritam sa fim prezenatati in cadrul seriei de articole" Un start-up pe zi". Asa s-a nascut articolul semnat de Corina Mirea: "UN START-UP PE ZI: A investit 20.000 € într-o fermă de legume în Albota, jud. Argeş". La cateva zile dupa aparitia articolului am fost invitata sa vorbesc despre mica noastra afacere la ZF Live: "VIDEO ZF Live. Cum să vinzi legume pe Internet şi ce profituri îţi aduce un solar de roşii sau de ardei? Urmăriţi înregistrarea ZF Live de marţi, 3 decembrie, cu Valentina Ioniţă, proprietar legumedetara.ro". Multumim mult pentru invitatie si pentru faptul ca faceti astfel de articole si reportaje. M-am convins inca o data ca daca faci lucrurile asa cum trebuie, onest, cu bun-simt, rezultatele nu vor intarzia sa apara: clienti fideli si multumiti, articole si interviuri neplatite. 

 

http://www.zf.ro/zf-live/video-zf-live-vinzi-legume-internet-profituri-iti-aduce-solar-rosii-ardei-urmariti-inregistrarea-zf-live-marti-3-decembrie-valentina-ionita-proprietar-legumedetara-11737955http://www.zf.ro/zf-news/un-start-up-pe-zi-a-investit-20-000-intr-o-ferma-de-legume-in-albota-jud-arges-11728628