Frunzele de sfecla rosie sunt deosebit de bogate in vitamine, fiind o sursa sigura de calciu si fier natural.
Ceea ce diferentiaza sfecla de alte legume este ca prin fierbere nu isi pierde proprietatile, iar daca este pusa la murat chiar isi imbogateste vitaminele.
Retete
Sos verde cu iaurt si frunze de sfecla rosie
Folosim frunzele mai tinere ale sfeclei.Oparim frunzele de sfecla in apa sarata, apoi le strecuram.
Le tocam si le amestecam cu un catel de usturoi zdrobit, 1/2 de lingurita cu mustar, un pic de chimen macinat.
Adaugam o cana de iaurt gras si, cu blenderul, lucram pana obtinem o pasta. Adaugam iaurt, daca sosul e prea consistent. La final, punem zeama de lamaie, sare si piper.
Salata cu frunze de sfecla
Ingrediente:
1/2 kg frunze de sfecla rosie
2 rosii mari
zeama de la o lamaie
castraveti
telemea
ceapa verde
usturoi verde
sare si piper
marar proaspat
Sarmale in frunze de sfecla
Sarmalele pot avea aceeasi compozitie ca cele cu carne sau pot fi de post. Diferenta este ca la sarmalele in frunze de sfecla, compoziti
Frunzele se oparesc in putina apa si bors. Apoi se folosesc ca si frunzele de vita de vie