Published In: Partenerii nostri Created Date: 2017-09-16 Write By: Ovidiu Hits: 5985

Anul acesta, în Albota a nins într-un moment nepotrivit pentru vița de vie. De aceea recolta de struguri este foarte mică, iar must vom avea doar saptamâna viitoare miercuri și sâmbătă în stoc limitat. Vă invităm la un pahar de must, din struguri netropiți, fără adaos de apă sau zahăr alături de care sa savurați unul dintre minunatele produse românești adaugate de curând în pravalia noastră.

Mezeluri de la Ferma Nealcoșă, Maramureș

Ferma Nealcoșă este din Seini- Maramureș și prepară mezeluri tradiționale românești. Preparatele din carne sunt naturale, fără conservanți, fără aditivi alimentari, sunt exact asa cum se produc la țară, dupa tehnici și secrete moștenite de la bunici. Sacrificatul porcului, pârjolitul cu paie, tranșarea sunt tradiții adânc înrădăcinate din preajma sărbătorilor de iarnă, iar pentru cei de la Ferma Nealcoșă sunt un standard. Mirodeniile, un amestec esențial, "furat" de la cei bătrâni, sarea pură și fumul, sunt singurele ingrediente sș metode de prezervare utilizate, ceea ce conferă produselor o aromă și o mireasmă placută, familiară, puternică, "de la țară".

Gama de produse Ferma Nealcoșă cuprinde practic tot ce se poate prepara din carnea de porc, dar si din carne de pasăre: carnati, salam, muschiulet, cotlet, ceafa, piept ardelenesc, sunca, slanina, jumari, toba, caltabos si multe altele.  Lista de produse o găsiți aici!

Mezeluri de la Ferma Nealcosa

Preparate din păstrăv de la Valeputna, Bucovina

Delicatesele din inima Bucovinei din păstrăv 100% bio sunt certificate și premiate pe plan internațional la cele mai renumite concursuri. Afumarea păstrăvului se inspiră din metoda tradițională de afumare, veche de 200 de ani, metodă folosită inițial în Valea Putnei și  răspândită apoi în tot arealul denumit generic Obcinele Bucovinei.

Valeputna este brandul sub care compania SC Quality Natural SRL, situată în Valea Putnei, comuna Pojorata, jud Suceava își comercializează produsele. Sub aceeași denumire sunt comercializate următoarele specialități din păstrăv: păstrăv afumat, file de păstrăv afumat, gama de păstrăv în sosuri (Păstrăv Mănăstiresc, Păstrăv Vânătoresc, Păstrăv Pădurean), păstrăvul afumat păstrat în ulei aromatizat  (Păstrăv Crăiesc), gama de tartinabile pe bază de păstrăv afumat (Trutta Dux, Trutta Rex, Trutta Princeps, Trutta Primus) și gama de salate ce are ca ingredient principal păstrăvul afumat (Descântat,Năvalnic, Sorocitu’, Sburătorul).

Pastravaria Valeputna


Produsele disponibile marca Valeputna le găsiți aici! Dacă doriți și alte produse vă rugăm să ne trimiteți un email pe office@legumedetara.ro

Brânza Buric de la Golești, Vrancea

Brânza Buric este o delicatesă unicat în lume ce se fabrică numai la Golești , Vrancea. Din laptele vacilor care pasc pe imaşurile bogate în flori şi plante medicinale de pe 

plaiurile mioritice ale Țării Vrancei, se fabrică Buricul, o specialitate de caşcaval făcută după o tehnologie şi o reţetă cunoscută numai de administratorul făbricuței, un om cu o experiența de peste 60 de ani in industria prelucrării laptelui. Este un produs 100% natural, tradițional. Are o istorie şi un nume hilar. Pe vremea comunismului, muncitorii furau caşcaval nematurat pentru a-şi potoli foamea, legându-l la brâu, în zona buricului... de aici și denumirea de brânză "Buric".

Branza, cascaval Buric

Pentru comenzi click aici!

Brânză maturată de la Manufactura de Brânză, Mureș

Manufactura de brânză folosește doar lapte din propria ferma - lapte napasteurizat. Singurul conservant folosit este apa săratp de izvor de la Sovata. Maturarea brânzei are loc timp de 2 luni în pivnița atelierului, acesta având condiții specifice de temperatura și umiditate. „Procesul de maturare este unul amplu. Dacă producția brânzei dureaza circa 6-7 ore, maturarea implică spălarea zilnică, în primele 2 săptamâni, și întoarcerea zilnică a brânzei. Apoi, rolele de brânză se întorc pe toată durata maturării zilnic, fiind spalate la 2-3 zile. Atelierul se poate vizita zilnic, în satul Cund, Mureș, strada Principală 137.

Produse: Brânză maturată „Nature”, Brânză maturată cu vin roșu, Brânză maturată cu nuci îmbibate în coniac, Brânză maturată cu chilli și ciocolată