Published In: Partenerii nostri Created Date: 2018-09-07 Write By: valle Hits: 2394

Din ce în ce mai muți oameni au devenit conștienâi că produsele bio nu sunt un moft, ci un ajutor atunci când vrei să stai cât mai departe posibil de medicamente și spitale. De 5 ani cultivăm legume românești, fără a folosi chimicale. În această toamnă vom face și primul pas în vederea obținerii certificării bio. Pentru că oricum în acest moment nu avem capacitatea de a produce mai multe legume, am început să căutăm mici producători de legume bio. 

Așa l-am întânit pe domnul Ion. Cultivă legume în sistem ecologic de 5 ani, de anul trecut are și certificare pentru roșii, ardei, vinete și castraveți. Are un solar și o seră îngropată parțial în pământ, seră ce este încălzită cu lumina solară dar și cu tuburi de căldură. Ne promite că vom avea roșii și pe vreme rece. Domnul Ion cultivă singur, nu are ajutoare și de aceea reușește cu greu să ajungă la oraș cu legumele sale. De săptămâna viitoare vom merge noi la dânsul, lângă Curtea de Argeș și vom aduce legume sănătoase, certificate bio. Pe deasupra sunt și gustoase, căci noi le-am testat deja. 

Roșiile noastre au încheiat sezonul, așa că de acum veți găsi în magazin roșiile bio ale lui nea Ion.  A plantat și castraveți amari, recomandați persoanelor cu diabet. Sunt în stoc limitat, dar dacă va fi cerere, de la anul va extinde cultura. Vă lăsăm mai jos câteva imagini din solar și seră, dar și certificatul de conformitate care atestă că ne va oferi legume bio. Semințele sunt românești, recoltate an de an, după ce a obținut această derogare din partea organismului de certificare. Nu a vrut să cultive roșii și ardei bio din semințe olandeze, așa că a mai așteptat un an ca să poată recolta semințe din propriile legume. 

Lumele bio le puteți comanda de aici!