Published In: Povesti despre noi si legumele noastre Created Date: 2015-07-02 Write By: Ovidiu Hits: 1574

Vacanta de vara este in toi. Amintirile noastre ne duc cu gandul la bunici si la Silistea Gumesti. Acolo ne petreceam 2 luni din an si mancam pe saturate salate de rosii, oua prajite, dovlecei cu usturoi si cate si mai cate. Nu stiam ce e ala salam sau sunca presata si era sarbatoare cand bunica se indura sa taie un puisor. 


In timpul anului locuiam la Pitesti, la bloc, dar de la tara primeam pachete sau mergeam sa le luam chiar noi o data la 2-3 saptamani. Aducea faina si branza de la bunica si bucuria noastra si a copiilor de la scara .... seminte de floarea soarelui. Nu aveam haine de ultima moda, dar cumva eram invidiati de copiii de la bloc. Mama era casa (fara voia ei, bolnava fiind nu putea merge la serviciu) si ne pregatea prajituri si ce stia ea mai bine. Copiii veneau in vizita la noi si mancau la masa noastra, masa pe care uneori aveam doar mamaliga, branza, lapte batut, oua fierte si nelipsita ceapa. Dar mancau copiii cu atata pofta si noi ne simteam mandri. 

Cand noi eram la facultate, parintii au decis sa vanda apartamentul. Au cautat cateva luni in imprejurimi si au gasit o casa in Albota (8 km fata de Pitesti, in drumul spre Slatina). Eram deja mari si la tara, la bunici mergeam doar cate o saptamana doua pe vara. Dar ne-am mutat la curtea noastra plina cu balarii si fara gard. Pamantu-i rau in Albota, lutos si oricum ai vrea sa nu fie. Dar aici ne-am facut tara noastra si ne-am luptat cu pamantul si am reusit sa cultivam legume. Am ajuns in a treia vara de cand facem livrari in Bucuresti, 3 veri cu munca si cu satisfactii. Va multumim ca ne-ati incurajat, ca ne-ati certat, ca ne-ati iertat cand am gresit. Fara voi nu am fi inca legume de tara. 

Cu drag,
Valentina si Ovidiu (frati), Daniel (sot si ginere), Geta si Costel (parinti si bunici a 3 nepoti frumosi si voiosi). De anul acesta avem si 2 ajutoare in gradina: Violeta si Ioana.
Noi suntem cei ce ne straduim sa va aducem legume proaspete in fiecare saptamana. 



Click aici pentru a vedea intreaga lista de legume 

Si noi acum 3 ani :)

Click pe imagine pentru a vedea interviul