Despre noi

Am cultivat legume pentru consumul nostru asa cum ne-au invatat parintii si buniciii. In fiecare vara vecinii au laudat gradina si gustul legumelor noastre.

De aici ideea … de a le oferi si altor persoane bunatati de la noi din gradina.

 

Dincolo de a fi o mica afacere de familie, Legume de Tara este o promisiune facuta noua insine de a duce traditia mai departe, dar si de a o impleti cu modernitatea. Jumatate din legumelor noastre sunt produse in solar si jumatate in camp.  Avem astfel legume proaspete si sanatoase pe o perioada mai mare de timp din an si le ferim in acelasi timp de ploile din ce in ce mai acide. Folosim udarea prin picurare pentru a asigura legumelor aportul necesar de apa.  Pentru dezvoltarea lor armonioasa folosim doar ingrasamant natural de la animale (balegar, gainat de pasare) sau macerate din plate (urzica, usturoi, ardei iute).

Nu folosim ingrasaminte chimice sau pesticide. 

Legumele noastre variază în funcție de sezon, de la ceapă și salată verde, la roșii, vinete, castraveți și gogoșari. Încercăm cu fiecare sezon să ne diversificăm gama de legume și  mai ales să redescoperim soiurile românești

Pentru ca ne-ati cerut si pentru ca noi nu le putem face pe toate, alaturi de proiectul nostru am atras si alte familii si impreuna cu acestea va putem oferi un sortiment mai mare de produse traditionale crescute si preg[tite ca acasa: pasari de curte si oua de ferma, conserve si dulcețuri pregatite traditional, branza si cascaval, unt sau smantana , prajituri si torturi de casa.

Sa ne prezentam:


Geta: seful gradinii. Stie ce trebuie plantat si cand trebuie plantat.

Ovidiu: Il stiti deja sau il veti cunoaste la prima livrare. El va aduce saptamanal legumele proaspete acasa ori la birou. In restul timpului se ocupa de constructia si intretirea solarelor si de activitatile zilnice din gradina. A invatat repede cum se planteaza si cum se ingrijesc plantele, asa ca va poate raspunde tuturor intrebarilor legate de legumele noastre. 

Costel: Se ocupa de udarea plantelor, de administrarea responsabila a ingrasamintelor si a solutiilor contra daunatorilor. Chiar si atunci cand folosesti ingrasaminte si insecticide naturale trebuie sa ai grija cand si in ce cantitate le utilizezi. 

Daniel: Responsabil cu tehnica . Are grija sa ne faca munca mai usoara si mai eficienta.

Valentina: 3 in 1. – achizitii, marketing, vanzari. Ne auzim pe facebook si pe e-mail :). 

 

Obiectivele noastre:


legume sanatoase si variate pe intreaga perioda din an

rasaduri proprii din seminte selectate cu grija

lupta eficienta contra daunatorilor prin metode naturale

livrarea produselor in cel mai scurt timp de la recoltare

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 decembrie 2013 
Interviu Ziarul Finaciar
 
 

Interviu TVR