M-am inscris la curs, am fost ochi si urechi la tot ce s-a prezentat si in fiecare pauza am sunat acasa entuziasmata sa le povestesc cum am putea folosi si noi ceea ce tocmai am aflat.
Am invatat despre tratamente bio, despre rotatia culturilor, despre plantele companion si nu in ultimul rand despre certificarea bio sau despre surse de finantare. Finantarea prin fonduri europe a ramas totusi o enigma...
Insa obiectivul pe anul 2015 este sa intram in conversie bio. Vom trece intr-o noua etapa in care o organizatie abilitata va putea sa certifice faptul ca legumele noastre sunt crescute natural. Va fi doar o confirmare a alegerii pe care am facut-o in 2013, aceea de a cultiva fara chimicale.
Teama mea principala legata de aceasta certificare a fost aceea ca vom fi obligati sa folosim doar seminte certificate bio, astfel ca mica baza de seminte romaneste pe care am inceput sa o strangem nu va putea fi folosita. Mare mi-a fost bucuria sa aflu ca se pot obtine totusi anumite derogari si putem pastra de la an la an seminte proprii de legume si sa obtinem in acelasi timp certificarea bio. Va vom tine la curent cu tot acest demers.