Published In: Povesti despre noi si legumele noastre Created Date: 2016-11-19 Write By: valle Hits: 1292

Legume de tara in luna noiembrie (2016) 

A plouat, a batut vantul cum nu a mai batut de ani buni, am avut si zile cu soare si zile cu ceata, a cazut bruma...ce sa mai, cam toate fenomenele meteo din mijloc de toamna. 

Cel mai mult ne-a suparat vantul, caruia i-a casunat pe solarul abia refacut. Pagubele nu sunt mari, dar cum abia schimbasem folia si eram tare mandri de ea, am fost dezamagiti de "rautatea" vantului. Solarul din spate era in lucru si folia veche fixata doar provizoriu. In doar 20 de minute s-au rupt 4 capriori si folia s-a distrust definitiv. In acel solar vom pregati cultura pentru Paste, asa ca trebuie sa-i dam zor sa-l reparam si sa-l acoperim cu folie noua. 

Solar 3, abia refacut!                                                                                                  Solar 4, cu folia veche. Trebuie sa il reparam cat mai repede. 


Dar acum sa povestim despre lucrurile care ne plac cel mai mult. Desi cresc greu, plantele noastre sunt sanatoase. Zilele senine cu raze de soare le ajuta sa creasca cel mai repede, dar sunt asa de putine in ultima vreme. De aceea momentan avem o pauza in livrarea de salate si spanac. Dar ne-au promis ca de Craciun le vom avea pe masa.

Ridichi de luna - in permanenta in amestecul de salate. Le asteptam si pe ele in numar mai mare de Sarbatori.

Spanacul baby are deja primele frunze adevarate. Inca putina rabdare si gata :)

Ce mai avem prin solarii?

Kale, mangold, rucola, fenicul, ceapa verde, usturoi verde, frunze de mustar si o floare rasarita acolo unde i-a placut ei.

Seara invelim verdeturile, sa le fie cald. 

 

Pentru ca serile sunt lungi si stam mai mult in casa, incepem sa planificam recoltele de anul viitor. Sunt mandri de recolta noastra de cartof dulce. Plantat tarziu, am obtinut totusi 5 kg de cartofi pe 2 mp. Acestia vor deveni rasad pentru cultura de anul viitor.

In casa in schimb miroase tot mai mult a turta dulce si a cozonaci. Ne pregatim sa ii asteptam pe Mosi cu daruri dulci.