Published In: Povesti despre noi si legumele noastre Created Date: 2016-07-29 Write By: Ovidiu Hits: 1844

O vara calduroasa, cu mult soare. Gradina sufera si asteapta racoarea de peste noapte. Doar plantele din gradina par a se simti mai bine.  Oricum ar fi in iulie noi recoltam seminte pentru plantarea de anul viitor. 

Daca rosiile din solar au fost extrem de afectate de schimbarile de temperatura din mai si iunie, cele din gradina s-au comportat foarte bine. Acum ne pare rau ca nu am pus mai multe fire de rosii afara, dar cu vremea nu stii niciodata cum sa o dai, mai ales atunci cand nu foloseste "ajutoare" chimice. Dupa 3 ani de incercari mai mult sau mai putin reusite, am hotarat ca la anul sa alocam un spatiu mai mare  firelor de cherry. Sunt extrem de productive, gustoase si rezistente. Din multitudinea de rosii testate, cele mari si carnoase de la noi din Albota au dat cel mai bun randament si sunt cele mai gustoase. Este normal, sunt adaptate solului din sat. Pentru diversitate in salata vom mai  planta rosii roz inima de bou (se coc cel mai devreme), rosii galbene, portocalii si maro. Vom mai testa si alte soiuri, insa le vom aloca un spatiu mic, foarte mic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu asa ajutor de nadejde, am ales rosiile din primul etaj, coapte complet si le-am recoltat seminte. Apoi le-am spalat, le-am etichetat si le-am pus la uscat. 

Astazi le-am ambalat in pungulite si le vom arhiva pana in iarna cand timid vor prinde viata. 

 

Din pulpa ramasa dupa ce am ales semintele, am pregatit niste bruschete delicioase. Am pus la prajit paine alba cu maia de la MamaPan si am curatat cativa catei de usturoi. Am tocat rosiile bucatele, am adaugat frunze de busuioc taiale si ele marunt si am presarat sare si ulei de floarea soarelui presat la rece de la Somcuta Mare. O cina delicioasa si usor de savurat. Va recomand cu drag, iar pentru ingrediente va invit sa ne faceti o vizita pe www.legumedetara.ro in camara cu bunatati.

i