Obiceiuri romanesti

Rss
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 64 Write By: bacanie


România este o țară bogată în tradiții și obiceiuri străvechi, care reflectă legătura profundă a poporului nostru cu natura și pământul. Una dintre cele mai frumoase și mai simbolice sărbători este cea a Sânzienelor, care are loc pe 24 iunie. Această zi este dedicată solstițiului de vară și este marcată de numeroase ritualuri care celebrează fertilitatea, prosperitatea și sănătatea.

Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 386 Write By: bacanie
Au fost zile de sarbatoare cu emotii multe, multe. Cu 3 ateliere ( de plantat grau, de turta dulce doar cu copiii si de realizat coronite din turta dulce cu mame si copii), dar si cu vizite neasteptate si cu recenzii ce ne-au mers la inima.
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 495 Write By: bacanie

Meniul de Revelion este online si este festiv. Am pastrat cateva din preparatele de la Craciun, insa vom gati si platouri festive cu oua umplute si bruschete cu pateu de pui pregatit de noi. Vom face si salata de ciuperci cu maioneaza si usturoi sau salata de cartofi cu peste afumat.  
La felul principal vom avea porchetta, rulada de curcan cu ciuperci, pui la cuptor, desigur si sarmale. Nu i-am uitat nici pe cei mici, stim ca sunt mofturosi asa ca vom face si sintel de pui.
Garniturile se comanda separat, dupa preferinta.

Bunatatile gatite le gasiti aiciRestul produselor le gasiti in categoriile dedicate si se pot comanda impreuna cu preparatele gatite. 

Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 400 Write By: bacanie
Cautam bunatati, dospim si coacem aluaturi in tihna si la final le ambalam in povesti cu gust. Totul pentru ca cele mai inspirate cadouri sa aduca bucurii de sarbatori!
Pentru oferte persoanalizate ne auzim la telefon +40 721 957 193 sau ne puteti scrie pe email la comenzi@legumedetara.ro
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 5857 Write By: bacanie

Astăzi este o zi plină de amintiri din copilaria de la țară. Sambata vor fi mosii de vara si duminica Rusaliile. Multe și felurite sunt obiceiurile de Rusalii, dar la noi la țară, în Siliștea Gumești a lui Preda,. Sâmbata pregăteam cu mamaie colarezul, o combinație de orez, lapte și făină, zahăr și mirodenii.