Ulei de floarea soarelui presat la rece - 1L

Ulei natural obtinut prin presarea semintelor de floarea soarelui la rece . Aroma semintelor de floarea soarelui se simte de la prima picatura.

Se foloseste in stare cruda la salate, dar si la alte preparate culinare. Prin incalzire isi pierde o parte din vitamine, insa ramane totusi superior uleiurilor rafinate chimic

Uleiurile comercializate de legumedetara.ro sunt produse in Maramureș, Șomcuta Mare, un orășel aproape de Baia Mare (25km) și  reprezinta o mică afacere de familie (tata, fiica și soțul) 

Uleiurile sunt 100% naturale, netratate chimic sau termic în timpul procesării și DECANTATE NATURAL. Prin asta ne deosebim față de ceilalți producători de uleiuri presate la rece. Noi procesăm uleiul la max 50de grade, iar uleiul brut obținut se lasă să se limpezească singur (decantare), proces ce durează între 7-14 zile, depinde de semințe, temperatură, anotimp. Datorită faptului că uleiul este decantat natural, gustul, beneficiile, savoarea sunt mult mai puternice. Aproape toți nutrienții sunt păstrați în uleiuri.

Presarea la rece sau metoda de extragere mecanică la o temperatură mică, este cea mai sănătoasă modalitate de a păstra toți nutrienții rezultați în urma procesării semințelor. Semințele sunt strivite până când tot uleiul este stors din ele. Este cea mai bună metoda de a păstra beneficiile semințelor de floarea-soarelui, nucă și dovleac, în cazul nostru. Aceste uleiuri naturale au un rol important în alimentație, mai ales într-o dietă echilibrată și sănătoasă. Se știe că ele conțin acizi grași polinesaturați, antioxidanți, vitamine, minerale, iar cel mai mare avantaj e că se pot folosi in atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetică. Uleiurile presate la rece conțin aproximativ 5-8% apă, față de uleiurile rafinate care conțin între 40-80% apă.

Ce fel de uleiuri produc? Floarea-soarelui, nucă și dovleac – toate din semințe românești, achiziționate de prin jurul județului nostru sau chiar din județ. Semințele sunt atent alese, selectate și păstrate în condiții optime până la procesare.

Uleiul de floarea-soarelui presat la rece conține vitaminele A, E, F și este un element deosebit de important pentru păstrarea sănătoasă a arterelor și a inimii. Mai mult acest complex de vitamine, ajută la protejarea oaselor și a dinților (previne gingivita și paradontoza, menține cavitatea bucală curată doar printr-o simplă gargară timp de 5 minute, zilnic) , previne infecțiile. Fiind un puternic antioxidant – previne îmbătranirea celulară, stimulează sistemul imunitar și asigură dezvoltarea normală a nervilor, prin conținutul mare de lecitină.

Este singurul ulei care se poate folosi la prăjit și se recomandă înlocuirea totală a uleiului rafinat, cu un ulei natural, vegetal. Fiind spornic și având vâscozitate mare, 1 litru de ulei de floarea-soarelui presat la rece, face cât 2l de ulei rafinat. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Ulei de floarea soarelui presat la rece - 1L

  • 16,00 lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 320Google Facebook