Obiceiuri romanesti

Rss
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 734 Write By: valle

Anul acesta parcă totul a fost pe repede'nainte! Iarna, nu a fost iarnă și ne-am gândit deja la mărțișor. Acum nu au trecut bine babele și ne gândim ce punem pe masă în ziua de Paște.  Și anul acesta am căutat  până ce putem spune că am ajuns la cele mai bune variante. Așa că iată propunerile noastre:

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 343 Write By: valle

Mărțișorul este una dintre cele mai dragi tradiții românești, simbol al prieteniei, dar si al uniunii contrariilor. La început era șnurul alb cu roșu purnat la mână sau în piept până când primăvara se dovedea triumfătoare în fața iernii. Atunci mărțișorul era legat de un trandafir sau de un pom înflorit. Unele legende spun că mărțișorul ar fi fost tors de Baba Dochia în timp ce urca oile la munte, așa că hai să aruncați o privire peste colecția noastră de mărțisoare. Avem Babe Dochii, dar și 9 cojoace sau chiar mai multe :D, avem Ilene Cosânzene, dar si minunate ii și căsuțe pictate manual pentru 9 zone istorice românești.  

Mărțișoare puteți comanda de aici!

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 154 Write By: valle

La multi ani de Sfantul Ion!
Se spune ca ziua de Sfantul Ion este o zi de bucurie, iar cine nu se veseleste in această zi va fi trist tot timpul anului. Asa ca se ne inveselim si sa petrecem o zi insorita si poate, poate in curand va sosi si iarna. 

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 520 Write By: Ovidiu

Craciunul nu este o perioada, nici un sezon, ci o stare de spirit. Craciunul inseamna familie, prieteni, compasiune si iubire, Craciunul inseamna...ACASA.

Ofera in dar cadouri de Craciun pregatite ca acasa, pentru a pastra vii amintirile sarbatorilor in familie cu bunatati cum numai mama sau bunica stiu sa faca.  Oferta in dar emotia Craciunului romanesc. 

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 633 Write By: Ovidiu

Astăzi este o zi plină de amintiri din copilaria de la țară. Multe și felurite sunt obiceiurile de Rusalii, dar la noi la țară, în Siliștea Gumești a lui Preda, sâmbata pregăteam cu mamaie colarezul, o combinație de orez, lapte și făină, zahăr și mirodenii.

Read more