Published In: Povesti despre noi si legumele noastre Created Date: 2015-06-26 Write By: Ovidiu Hits: 2939

Dupa munca si rasplata... si gradina ne-a rasplatit pana acum cu roade frumoase. Cu legumele si verdeturile din solar ne-am tot obisnuit de 3 ani de cand ne numim legumedetara. Insa in gradina ne-am luptat in ultima vreme ba cu mofturile naturii, ba cu terenul lutos ori cu daunatorii. Si tare ni-s dragi bunatatile ce ni se arata si acolo. Rasadurile de rosii si ardei sunt puse la o luna intarziere fata de cele din solar, dar s-au prins bine in pamantul muncit cu drag si iata ce ne pregatesc pentru sfarsitul verii. 

In solar rosiiile au ajuns la maturitate. Se coc frumos si gustos, se coc si cele mai mari si cele mai mici si cele cu forma neuniforma. Caci na, asa cum i-am raspuns unui domn pe facebook rosiile noaste sunt cum vor ele sa fie, nu sunt rosii perfecte pentru pozat.

In gradina rosiile arata minunat. E adevarat, le-am protejat de mana si soare puternic cu plasa de umbrire si tragem nadejde ca anul acesta vom manca cu totii rosii de gradina romanesti fara chimicale. Anul trecut abia daca am reusit sa le verificam gustul. Sunt inca mici la inaltime fata de cele din solar, dar sunt pline de rod si se bucura de aerul proaspat venit din padurea din vecinatate.

Si rodul mainilor muncite este acesta...

Ardeiul gras din solar o mandrete, deja l-ati incercat in ciorbe sau in salate. Cel din gradina o bucurie. Are deja rod, nici nu ne-a venit sa credem.

Solar

In gradina

Iata si primul ardei iute

Guliile sunt fete de gradina: verzi sau mov

Si mai avem prin gradina dovlecei, cartofi, fasole verde si sfecla rosie. Dar toate la vremea lor. 

Sanatosi sa fim cu totii!