Salam crud uscat in vin cu usturoi Pasini

Continut: carne porc 80%, grasime porc 20%, sare cu nitrit , condimente

Carmangeria Pasini oferă cumpărătorilor produse crud-uscate – salam simplu, salam cu fenicul, salam picant, salam cu zeamă de usturoi și vin. La prepararea produselor se folosește doar carne și ingrediente naturale, cu condimente aduse din Italia.



Salamul crud uscat ajunge la maturitate în 2 luni, timp în care se odihnește în camera special amenajată unde temperatura și umiditatea sunt controlate. Membrana produselor este naturală, la fel ca și toate ingredientele.

Sarea cu silitra (sarea cu nitrit) 

Se foloseste la produsele din carne traditionale, conservate prin inserare in solutie de saramura, in cele conservate prin uscare si pentru peste marinat. Deasemenea, se foloseste si la conservele din carne sau foie gras si chiar in unele branzeturi.

Pastreaza culoarea naturala a carnii.

E un conservant utilizat (si recomandat) cu mult inainte de aparitia mancarii industriale.

Ajuta la fragezirea produselor conservate.

Este indispensabila la producerea mezelurilor si carnatilor.

Sarea cu silitra este o sare speciala ce are patru functii principale:

  • stabilizeaza culoarea rosie a carnii (formand, in combinatie cu mioglobina, un pigment de culoare rosie: nitrosomioglobina, care participa la pastrarea aspectului proaspat al produselor conservate);
  • dezvoltarea aromelor;
  • protejeaza contra bacteriilor periculoase (botulinus);
  • protejeaza grasimile impotriva oxidarii (rancezirii).

Multe produse din carne nu pot fi obtinute fara sarea cu silitra.

Sarea cu silitra este considerata un produs de uz alimentar limitatIn mezelarie, inlocuieste sarea obisnuita.


 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Salam crud uscat in vin cu usturoi Pasini

  • 39,00 lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 780



Google Facebook

Etichete: Salam crud uscat simplu Pasini