Frunze de telina

Legatura de frunze de telina proaspat culese. 

Telina este crescuta in camp. 

Frunzele si tulpinile de telina sunt foarte aromate si dau un gust aparte mancarurilor.

Frunzele de telina sunt bogate vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelenta de vitamina B1, B2, B6 si C la care se adauga potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali.

Sodiul organic continut de telina este recomandat pentru consum, fiind esential pentru organism. Chiar si persoanele sensibile la sare pot consuma fara grija sodiul din telina, spre deosebire de sarea de masa, care ii afecteaza pe cei care sufera de hipertensiune arteriala.  Desi, cele mai multe dintre alimente isi pierd nutrientii in timpul gatitului, majoritatea compusilor din telina rezista la temperaturile inalte.

 

Cum se patreaza pentru iarna:

Se toaca marunt si se pun in suportul de cuburi de gheata, peste care se pune apa. Se introduce la congeleator, iar cuburile se folosesc iarna la ciorbe.

 

Reteta salata din frunze de telina cu maioneza

Ingrediente

cozi si frunze de telina

sare

piper

sos de maioneza

1-2 rosii

un ardei gras

 

Preparare:

Se fierb cozile si frunzele de telina. Se scurg si se taie.

Se adauga sare si piper. Se amesteca cu un sos de maioneza.

Salata se garniseste cu felii de rosii si ardei gras taiati fideluta,

sau cu migdale sau fulgi de migdale.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Frunze de telina

  • Producător: LegumeDeTara.ro
  • Cod produs: legatura
  • Puncte de recompensă: 2
  • Disponibilitate: in curs de crestere
  • 3,00 lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 60



Google Facebook