Obiceiuri romanesti

Rss
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 588

Primul Craciun al Valentinei si Rucxandrei in Cameradezi  se apropie cu pasi repezi. Au ales deja prajiturile pentru seara petrecuta ca in fiecare an in familie. Nu vor lipsi cozonacul si nici prajiturile cu foi. Iar la final tortul… acolo inca negociaza cu cei dragi: sa fie cu usor si racoros sau cu multa multa ciocolata. Va pregatesc si voua dupa pofta inimii. Iata propunerile lor...

 

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 1147

Ne plac traditiile romanesti, sunt nascute acolo la sat si sunt izvor nesecat de cunoastere si inspiratie. 

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 621

Se spune ca ziua de Sfântul Ion

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 482

Astăzi este o zi plină de amintiri din copilaria de la țară. Multe și felurite sunt obiceiurile de Rusalii, dar la noi la țară, în Siliștea Gumești a lui Preda, sâmbata pregăteam cu mamaie colarezul, o combinație de orez, lapte și făină, zahăr și mirodenii.

Read more
Published In: Obiceiuri romanesti Hits: 712

La multi ani dragilor, de Sfanta Maria Mare. Sa ne traiti cu numele si sa fiti mereu bucurosi si sanatosi.

Multi dintre cunoscutii nostri poarta numele de Maria sau Marian, ori derivate de la aceste doua nume (Mariana, Marioara, Mioara, Marilena, Marin etc.). Si ar fi greu sa nu fie asa, cat timp peste 2.2 milioane de romani isi sarbatoresc onomastica in aceasta zi.

Vine toamna!
Din batrani stiu ca ziua de Sfanta Maria Mare semnifica ziua care desparte lunile călduroase de cele reci. S-ar parea ca de astazi soarele ar trebui sa fie mai bland cu noi.

 

 

Read more